Sayfalar

30 Temmuz 2011 Cumartesi

Karnıyarık



Malzemeler         :

10 adet patlıcan
400 gr. kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet domates
5 adet yeşil biber
Karabiber
Pul biber
Tuz

Hazırlanışı         :

1- Patlıcanları alaca olarak soyun ve tuzlu suda patlıcanın acısı çıkması için biraz bekletin.Patlıcanları çıkarınca havlu peçete yardımıyla kurulayın.Derin bir tavaya kızartmak için sıvı yağ koyun ve patlıcanların her tarafının kızarmasını sağlayın.Kızaran patlıcanları havlu peçetenin üzerine çıkarın ,yağını çeksin.
2- Soğanı yemeklik doğrayın.Başka bir tavada bir çay bardağı sıvı yağ ile kavurun.Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin ve pişmesini sağlayın.Harcın pişmesine yakın tüm baharatları ekleyin.Domates ve biber salçasını yarısını ekleyip 5 dakika kadar pişmesini sağlayın.
3- Fırın kabına patlıcanları dizin.Çatal yardımı ile ortadan ayırın ve yanlara doğru genişlemesini sağlayın.İçine hazırladığınız kıymalı harcı yerleştirin.Yeşil biberleri ortadan ayırın ve domatesleri yuvarlak kesin.Kıymalı harcın üzerine yeşil biberin yarısını ve bir adet de kestiğiniz domateslerin bir parçasını yerleştirin. 
4- Kıymalı harcı hazırladığınız tavanın içine domates ve biber salçasının diğer kısmını koyun.3 bardak kaynar su ekleyin.Ve tuz,karabiber,pul biberi ekleyip karıştırın ve tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış fanlı fırında 200 derecede üzerindeki malzemeler pişene kadar bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder