Sayfalar

26 Temmuz 2011 Salı

Kadayıflı Muhallebi



Malzemeler      :

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta 
Kadayıfı İçin : 
400 gr. tel kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
50 gr. tereyağı 

Hazırlanışı             :

1- Tatlıya başlamadan önce tel kadayıfı buzdolabı poşetine koyun ve derin dondurucuya koyup dondurun.Kadayıf donduğu zaman çıkarın ve poşetin içindeyken elinizle ufalayın.Kadayıflar sertleştiği için hemen küçük parçalara ayrılacak.
2- Tencereye tereyağını koyun, eridiğinde parçalanmış olan tel kadayıfı ekleyin rengi koyulaşana kadar kavurun.Dövülmüş cevizi ekleyin kavrulsun ve indirmeye bir dakika kala şekeri ilave edin.
3- Muhallebi için gerekli bütün malzemeyi uygun bir tencereye koyup çırpıcı ile karıştırın ve ateşe koyup koyulaşana kadar pişirin.Pişerken sürekli karıştırmanız gerekiyor.
3- Muhallebi ve kadayıf hazır olduğunda servis kabına alın.Kadayıfı ikiye bölün.Derin bir servis kabının altına kadayıflı karışımın yarısını yerleştirin.Muhallebiyi üzerine yavaşça yerleştirin.Kalan kadayıfı da üzerine yayın ve ister soğuk isterseniz sıcak olarak tüketin.
  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder