Sayfalar

14 Temmuz 2015 Salı

KİRAZLI KEK


Malzemeler:
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
175 gram margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Ayrıca;20-22 adet çekirdeği çıkarılmış kiraz

Yapılışı:
1.Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba koyun.Tel yardımıyla yumurtalar köpürene kadar karıştırın.
2.Sütü ve margarini yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
3.Bütün kuru malzemeleri ( un,kabartma tozu,vanilya) eleyin ve yavaş yavaş sıvı karışımın içine spatula ile dıştan içe doğru karıştırın.
4.Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın.Karışımı içine dökün.
5.Kirazları güzelce yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın.Dıştan içe doğru dizin.
6.Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında yaklaşık olarak 40 dk pişirin.İlk 20 dk fırını açmayın,yoksa hamur kabarmaz.
7.Kekin üzeri kızardığında bıçak batırarak içinin pişip pişmediğine anlayabilirsiniz.Eğer bıçağın üzerine hamur yapışmış ise kek daha pişmemiş demektir.Bıçak temiz ise kek pişmiş demektir.
8.Kek piştiğinde fırını kapatın 5 dk fırında dinlendirin.Fırından çıkartın biraz dinlendikten sonra servis kabına alın.Dilerseniz çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder