Malzemeler :
200 gr. Bitter Çikolata
1/2 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı krema
2 su bardağı dövülmüş fındık
1 çay bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı :
1- Süt, krema ve çikolatayı bir tencere koyun ve ocağın üzerinde yavaşça eritin.Çikolata pürüzsüz hale gelince ocağın üzerinden alın ve biraz soğumasını bekleyin.
2- Soğuyan çikolatanın içine hindistan cevizi ve birazda dövülmüş fındıktan atın.Ben hindistan cevizini çok fındığı az koydum içine.Serin bir yerde kıvamının gelene kadar bekletin.
3- İstenilen katılığa gelince küçük parçalar alıp yuvarlayın.Dövülmüş fındığı geniş bir kabın içine dökün ve hazırladığınız topları içine atın.Topları dövülmüş fındığın içinde yuvarlayın ve servis kabına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder