Malzemeler :
125 gr.margarin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı tam buğday unu
3/4 su bardağı tam tahıllı gevrek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı :
1-Yumurta,margarin ve sıvı yağı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2-Unu başka bir kapa alın.Tuzu,vanilyayı ve kabartma tozu ekleyip çırpma teli ile karıştırın.Tam tahıllı gevreği elinizde kırın ve tarçın ile birlikte unlu karışıma ekleyip tekrar karıştırın.
3-Sıvı karışım ile unlu karışımı birbirine ekleyin ve iyice karıştırın.Yaban mersinlerini ekleyin
4-Kaşık yardımı ile yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamurdan parçalar yerleştirin ve üzerine biraz bastırın.
5-Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 13 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder