Sayfalar

2 Kasım 2010 Salı

Havuçlu Kek




Yapması da çok basit üstelik,lezzeti güzel bir kek.Kız kardeşimle birlikte keyif alarak yaptık.Umarım sizin içinde keyifli olur.Çocuğunuzla vakit geçirmek birlikte istediklerini yapmak gerçekten çoooook keyifli..İçine istediğiniz malzemeyi katabilirsiniz özellikle kış günlerinde bağışıklık sistemi güçlensin diye içine biraz zerdeçal da katıyorum.Tadı biraz acı gibi ama tatlıların içinde sanki yok gibi anlaşılmıyor,gerçi bazı yemek,börek ve kurabiye çeşitlerinde de kullanıyorum.

Malzemeler            :

3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 orta boy havuç
2 çay kaşığı tarçın
1 çay zerdeçal
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
4 çay fincanı un


Yapılışı              :

Derin bir kabın içine önce yumurtaları kırıp mikserle çırpıyoruz daha sonra şekeri katıp eriyinceye kadar çırpıp diğer malzemeleri de sırayla karıştırıyoruz ununu karıştırmadan vanilin ve kabartma tozunu da ekliyoruz 3 4 dakika mikserle çırpıp son olarak havucu rendeleyip tarçın ve zerdeçalı ekliyoruz,havucumuzu kattıktan sonra mikserle çırpmıyoruz tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış kalıbımıza döküyoruz ve ılık olan fırınımıza da 170 derecede 45 dakika pişiriyoruz.mümkünse ilk yarım saat fırınımızın kapağını açmayalım.

Afiyet  Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder