Sayfalar

27 Ekim 2010 Çarşamba

Fındık Ezmeli Kurabiye



Malzemeler           :


180 gr. fındık ezmesi ( küçük bir paket )
1/ 4 su bardağı esmer şeker
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı tahıllı un
150 gr. margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı                :

1- Unu ,tahıllı unu kabartma tozunu ,vanilyayı ve tarçını derin bir kapta karıştırın.
2- Diğer kalan malzemeler ile unlu karışımı karıştırın, çok fazla yoğurmayın.Tepsiye yalı kağıt yerleştirin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yan yana dizin.Daha sonra avuç içinizle bezeleri biraz bastırın.
3- Önceden ısıtılmış fanlı fırında 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder