Sayfalar

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Renkli Kurabiye




Malzemeler           :

4 su bardağı un
1/2 çorba kaşığı tuz
250 gr.(1 paket) margarin
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 fincan dereotu
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı           :

1- Unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyin,karışımın ortasını havuz biçiminde açıp sirke ,oda sıcaklığında margarini ve yumurtaları ilave edin.Karışımı yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edin.
2- Hamuru bir buzdolabı poşetine koyup ,buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.Eğer hamuru açmak istiyorsanız dinlenmesi gerekir.
3- Hamur dinlendirdikten sonra hamuru üçe bölün.Birini acı biber salçası ile ,ikinciyi dereotu ile ve üçüncü parçayı da karabiber ya da istediğiniz farklı baharatlar ile tatlandırın.
4- Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapın.Fırın tepsisine yerleştirin.200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder