Sayfalar

16 Aralık 2010 Perşembe

Alinazik




Malzemeler            :

1 kilo kuşbaşı et
1 kilo patlıcan
4 adet kırmızı biber
2 kaşık sıvı yağ
4 diş sarımsak 
Karabiber
Pul biber
Tuz

Hazırlanışı         :

1- Patlıcanları fırında ya da ocak üzerinde közleyip,kabuklarını soyun.Bir tutam tuz karıştırın.Sarımsakları ezin ve yoğurt ile karıştırıp patlıcanlı karışıma ekleyin.
2- Kırmızı biberide közleyip ,kabuklarını soyun ve irice doğrayın.Kuşbaşı eti bir tencereye koyun ve suyunu çekene kadar pişirin.Etler suyunu çekince içine sıvı yağı ve közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.Tuzu,karabiberi ve pul biberi ekleyip bir müddet kavurun.
3- Patlıcanları servis kabına alın ve etli karışımı üzerine yerleştirin.Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder