Sayfalar

1 Ekim 2010 Cuma

Sütlaç


Malzemeler           :


2 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı su
4 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Vanilya çubuğu
Bir çimdik tuz

Hazırlanışı               :

1-Pirinci bir kaç su  yıkayın.Tencereye soğuk su ile pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın.Pirinçlerin iyice pişmesine dikkat edin. 
2-Pirinçler pişip biraz suyunu çekince içine yavaş yavaş soğuk olan sütü ekleyin.Sütü ekledikten sonra 8-9 dk kaynadıktan sonra şekeri katın.Şekeri kendi damak tadınıza göre azaltıp,çoğaltabilirsiniz.Süt azalana kadar kaynatın.
3-İstediğimiz koyu kıvama gelince sütlacı (pişirdiğinizde çok katı olmasın yoksa soğuduğunda çok katı bir tatlı olur.) kaselere bölün.Soğuduktan sonra tarçın ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder