Sayfalar

1 Ekim 2010 Cuma

Fırında Patates - Çılbır



Malzemeler         :

5 adet patates
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Pulbiber
Karabiber
Kuru nane
Kekik

Hazırlanışı        :

Patatesin kabuklarını soymadan temizleyin.Elma dilimleri şeklinde doğrayın ve bir kapta bütün malzemeyi (baharatları damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.) karıştırın.Tepsiye yağlı kağıt serin ve karışımı tepsiye dökün.200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Fırından mis gibi kokular gelmeye başladı.İşte patatesimiz hazır.

Bu arada yumurtamızı hazırlayalım.

Malzemeler         :

2 yumurta
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı sirke
tuz

Hazırlanışı         :

Suyu geniş bir kapta kaynatın.İçine tuz ve sirkeyi ekleyin.Yumurtaları önce bir kaseye kırın.Kaynayan suyun içine bırakın.Beyazı piştiği zaman kevgir yardımı ile çıkarın.Eğer yumurtanın beyazı çok dağılmış ise bir kaseye soğuk su koyun ve çıkardığınız yumurtaları içine atın.

Patatesi servis tabağına alın ve yumurtaları üzerine koyarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder