Sayfalar

26 Eylül 2010 Pazar

Domates Çorbası



Malzemeler          :

5 adet domates
4 diş sarımsak
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1litre su
Tavuk suyu
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Maydanoz
1 çay kaşığı süt kreması

Hazırlanışı        :

1-Soğanı doğrayın.Tencereyi ısıtıp içine sıvıyağı koyun ve soğanı kavurun.Sarımsakları doğrayıp karışıma ekleyin.Soğanlar pembeleşince unu azar azar serpin ve biraz kavurun.Eğer kavurmazsanız çorbanın içinde un kokusu olur.
2-Domatesleri önceden kaynar suyun içine koyun ve sonra kabuklarını soyun.Kabuklarını soyduğunuz domatesleri rondoda çekin.Kavrulan karışımın içine ekleyin.İyice suyunu çekmesini bekleyin.Ara sıra karıştırmayı unutmayın.
3-Daha sonra içine baharatları, suyu ,tavuk tabletlerini (evde doğal yapılanından) karışıma ekleyin.Bir taşım kaynasın.Kaynamaya başladığında çorbayı blendırdan geçirin.Çorba biraz daha kaynasın.Kıvamı yoğunlaştığında çorbanız oldu demektir.
4-Çorbayı servi tabağına alın.İçine süt kreması koyun.Üzerine tostta ısıttığınız ekmekleri ve birazda ince doğranmış maydanoz ekleyin.Çorbanız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder