Sayfalar

15 Ağustos 2010 Pazar

Mücver



Malzemeler   :

2 kabak
4 adet taze soğan
3 yumurta
1/2 demet maydanoz
1/ 4 demet dereotu
3 çorba kaşığı un
100 gr. beyaz peynir
100 gr. kaşar peyniri
Karabiber
Pul biber
Tuz
Sıvıyağ

Hazırlanışı       :

1- Kabakları rendenin büyük kısmını kullanarak rendeleyin.Kabağı rendelerken kabuğunu soymayın,çünkü kabağın kabuğu çok besleyicidir.Rendelenmiş kabağı bir süzgece koyun ve suyu süzülsün.Yoksa çok sulu oluyor.
2- Kabak süzülürken taze soğanı,maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayın.
3- Karıştırma kabına yumurtaları kırın.Kabağı ve yeşillikleri ekleyin.Peynirleri de rendeleyip ekleyin.Baharatları ve unu da karışıma ekleyip karıştırın.
4- Tavaya sıvıyağ koyun.Yağ ısındığında bir kaşık yardımıyla karışımı tavaya yerleştirin.Kaşık ile aldığınız karışımın suyunu sıkarak süzün.Alt kısmı kızardığında çevirin,eğer erken çevirirseniz parçalanır dikkat edin.
5- Kızaranları havlu peçetelerin üzerine bırakın biraz yağını çeksin.Mücver servise hazır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder