Sayfalar

10 Ekim 2010 Pazar

Yeşil Mercimek Salatası


Güzel bir öğleden sonra ve atıştırmak için enfes bir tat yeşil mercimek salatası,oldukça da hafif.Üstelik çok da faydalı,özellikle bol bol tüketmesi  gereken bir baklagil.Yazın yenebilecek en güzel yiyecekler zeytinyağlı sebze yemekleri ve salatalardır.Sıcakta mutfakta uğraşmak zor geldiğinden salatalar liste başında yer alıyor.

Malzemeler             :

1/2 su bardağı yeşil mercimek
Küçük boy havuç
3 baş yeşil soğan
4 dal maydanoz
1 adet küçük boy domates
1/2 adet limon
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz


Yapılışı                  :

Yeşil mercimekleri derin bir kaba alıp üstünü kapatacak kadar su ilave edip 2 saat şişiriyoruz.
Yeteri kadar şişince tenceremize alıp üstünü kapatacak kadar su koyup haşlıyoruz.Diğer taraftan havucumuzu rendeleyip,yeşilliklerimizi doğruyoruz.Haşladığımız mercimekleri soğutup malzemeleri karıştırıp servis tabağına alın  maydanoz ve domates dilimleriyle süsleyip servis yapın


Afiyet  Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder